Digitaal schoolbord voor optimaal presenteren en lesgeven

Een digitaal schoolbord is onderhand niet meer weg te denken uit de klaslokalen en vergaderruimtes. Onderwijs en presentaties worden niet alleen levendiger, maar ook effectiever.

Wat is een digibord?

Een digitaal schoolbord is de digitale versie van het klassieke schoolbord en het whiteboard. Er zijn verschillende termen voor het digibord, zoals elektronisch schoolbord of een interactief display.

Een digibord is een groot touchscreen of een projectiescherm dat in verbinding staat met een laptop of pc. Schrijven op het digitale schoolbord gaat met de vinger of met een speciale pin. Daarnaast zijn er verschillende apps of programma’s die je kunt gebruiken op het digibord, dit zijn online schoolborden.  

educatie
Bord

De voordelen van een digitaal schoolbord

Een digibord is een schoolbord of whiteboard, maar dan met veel uitgebreidere functies. Er kan op worden geschreven, maar het geeft ook de mogelijkheid om digitaal materiaal te gebruiken, zoals het tonen van filmpjes en afbeeldingen. Op een digitaal schoolbord kan ook geprojecteerd worden wat er op het computerscherm te zien is.  

Een digibord vergroot de interactie tussen de leerkracht, het lesmateriaal en de leerlingen.

Digibord gebruiken in de klas

Om een digibord optimaal te benutten, kan er gebruik worden gemaakt van speciaal ontwikkelde software voor in de klas. Dit wordt een online schoolbord genoemd. In dit blogartikel beschrijven we uitgebreid wat een online schoolbord is en geven we een aantal tips voor welke online schoolborden geschikt zijn.

Online schoolbord

Altijd een werkend digibord

Weinig onderhoud

Hulp op afstand

Kwaliteitsproducten voor productiviteit en effectiviteit

Gebruiksvriendelijke systemen

24/7 service

Uitgebreid aanbod in digitale schoolborden

Het aanbod in digiborden voor het onderwijs en de zakelijke markt is overweldigend. Niet alleen het aanbod, maar ook de mogelijkheden zijn eindeloos en per digibord verschillend.

Maar geen stress! Digibord-ICT zoekt samen met u naar een oplossing op maat. Wij bieden een wijde range aan de beste digiborden en hebben alle kennis in huis die nodig is voor de juiste keuze.